Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

BUN VENIT LA CANABIS CLUB ROMÂNIA

Fondat în 2015, Canabis Club România are ca scop informarea și sfătuirea celor care vor ce-i mai bun de la viață. Pe site veți găsi informații importante despre canabis și beneficiile sale medicale dovedite, studii și cazuri medicale, rezultatele cercetărilor cu privire la canabis și cum poate ajuta persoane cu diverse afecțiuni.

Pe site veți găsi o pagină de forum unde vă puteți informa, și puteți dezbate cu alți membrii despre canabis și nu numai!

download Canabinoizi pentru boli gastro-intestinale

download Canabisul în tratarea cancerului

downloadStudiu asupra efectelor extractului de canabis în tratarea bolilor/afecțiunilor

Poate canabisul să ajute bolnavii de Leucemie?
Mulți pacienți bolnavi de cancer au apelat la canabis pentru a calma durerile și greața apărute dupa tratamentele cu chimioterapie. Totuși, marijuana medicinală câștigă popularitate pentru abilitatea sa de a lupta cu mai multe tipuri de cancer.
După studiile recent efectuate Leucemia se dovedește a fi unul dintre aceste tipuri de cancer. Nu există dubii în privința faptului că un tratament eficient este necesar. În anul 2000, aproximativ 256.000 de copii și adulți au dezvoltat diverse tipuri de Leucemie, aproximativ 209.000 dintre aceștia au încetat din viață până în prezent.

Ce este Leucemia?

Leucemia este un tip de cancer care afectează sângele, măduva oaselor, iar cel mai des sunt afectate celulele albe din sânge. Celulele albe fac parte din sistemul imunitar și au un rol foarte important în prevenirea infecțiilor în corp. Leucemia nu este o boală, ci un conglomerat de boli. Leucemia poate fi clasificată ca fiind cronică sau acută, în funcție de cât de repede se extinde în corp. Leucemia limfoblastică acută este cel mai des întâlnită la copii.

Majoritatea tipurilor de leucemie sunt tratate cu chimioterapie. Dar, aceasta devine din ce în ce mai puțin eficientă odată cu progresia leucemiei în corp. Această progresie afectează de obicei sistemul nervos, pielea și gingiile și uneori sub forma unor tumori.
Și totuși, rezultatele tratamentelor variază foarte tare de la caz la caz. De cele mai multe ori leucemia revine după o perioadă nedeterminată de remisie.

Cum poate ajuta Canabisul?
Nenumărate studii au avut ca subiect canabisul medicinal ca tratament pentru numeroase tipuri de cancer, fiind incluse cancerul la plămâni, la sân, pancreatic și multe altele.

Aplicabilitatea canabisului în medicină a fost atribuită sistemului endocanabinoid. S-a descoperit că receptorii canabinoizi se găsesc aproape peste tot în corpul uman, fiind incluse și celulele albe. Asta i-a determinat pe cercetători să investigheze rolul canabisului în tratarea leucemiei, descoperirile fiind promițătoare.

Unul dintre primele studii care documentează potențialul canabisului în tratarea leucemiei a fost publicat în 2002 de o echipă de cercetători în Virginia. Studiul a arătat că THC-ul, împreună cu alți canabinoizi sunt eficienți în inducerea apoptozei (Moartea celulară programată) la bolnavii de leucemie și limfom. De altfel, studiul a descoperit că THC-ul poate opri creșterea tumorilor limfatice la șoareci, dintre care 25% fiind vindecați.

Alte studii confirmă faptul că THC-ul este eficient în tratarea celulelor canceroase la bolnavii de leucemie. Un studiu publicat în 2005 de către cercetători britanici arată că THC-ul ar putea să-și manifeste efectele benefice încă 6 ore după administrare, provocând moarte celulară programată în cele 3 tipuri de leucemie pe care se axa studiul. În mod interesant, studiul arată că efectele THC-ului au fost independente de activitatea receptorilor canabinoizi, sugerând că tratarea cancerului cu canabinoizi nu se bazează doar pe acești receptori.

Cercetătorii au investigat de asemenea și efectele CBD-ului – un compus al canabisului, care nu este psihoactiv. De exemplu un studiu publicat în 2006 demonstrează că CBD-ul poate distruge celulele canceroase în tipuri de leucemie ale oamenilor cât și ale animalelor. Autorii studiului notează că CBD-ul poate disponibiliza o metodă de tratament mult mai selectivă, deoarece acțiunile sale benefice sunt facilitate de receptorii CB2, care se găsesc predominant în sistemul imunitar.

Rezultatele acestor studii arată potențialul canabidolului ca fiind un tratament eficient pentru leucemie.

Pasaj din: Cannabidiol-Induced Apoptosis in Human Leukemia Cells: A Novel Role of Cannabidiol in the Regulation of p22phox and Nox4 Expression (2006)

Unele studii sugerează că există o sinergie între THC și agenții chimioterapeutici când sunt administrate împreună pentru tratarea cancerului. De exemplu un studiu din 2008 a descoperit că THC-ul poate sensibiliza celulele afectate de leucemie, ajutând agenții chimioterapeutici, combinația demonstrând rezultate mult mai bune decât cele două administrate separat.

Acest studiu încurajează posibilitatea de a administra THC-ul ca tratament pentru cancer, mai ales împreună cu alți agenți chimioterapeutici.

Pasaj din: Enhancing the in vitro cytotoxic activity of Δ9-tetrahydrocannabinol in leukemic cells through a combinatorial approach (2008)

Ce înseamnă asta pentru sănătatea ta?
Numeroase studii arată că marijuana medicinală poate nu numai să amelioreze durerile și greața provocate de cancer, ci are și potențialul de a lupta cu boala în sine.

Cu toate acestea, chiar dacă studiile preclinice par promițătoare, este important să reținem că nu a fost concluzionat nici un studiu clinic până acum. Ca atare, este imposibil să știm sigur dacă abilitatea canabisului de a distruge celulele afectate poate fi replicată în practică.

Totuși, efectele devastatoare ale cancerului au determinat mulți pacienți să apeleze la tratamente alternative, neținând cont de părerile doctorilor. Pentru acești pacienți, pot fi suficiente aceste dovezi preliminare încât să acorde o atenție deosebită potențialului arătat de cannabis

Iar până acum, studiile arată că CBD-ul și THC-ul pot fi foarte eficiente în distrugerea celulelor canceroase, fie în testele pe animale, fie în culturile celulare

Ce beneficii aduce canabisul celor bolnavi de cancer?
Canabisul conține cel puțin 85 de tipuri diferite de canabinoizi, compnenții chimici care au efectul de medicament în corp. Impactul acestor canabinoizi în tratarea simptomelor cancerului, cât și ameliorarea efectelor secundare ale chimioterapiei este atât de favorabil încât canabinoizii sunt sintetizați pentru a fi prescrise. Dronabinol și Nabilon/Cesamet, două pastile sintetizate cu THC au fost aprobate de U.S. Food & Drug Administration iar în prezent sunt utilizate pentru a trata greața și stările de vomă asociate cu chimioterapia.
În prezent este cunoscut faptul că viața oamenilor bolnavi de cancer este îmbunătățită de canabinoizi precum CBC, CBD, CBDa, CBG, THC și THCa.
Cannabidiol (CBD) este cunoscut pentru afectele sale analgezice, anti inflamatorii și de reducere a anxietății, fără senzația de “high” dată de THC, principalul ingredient psihoactiv din canabis. În Canada, un extract din canabis conținând THC și CBD, numit Sativex/Nabiximol este disponibil pentru ameliorarea pacienților bolnavi de cancer sau scleroză multiplă.

Conform Institutului Național al Cancerului (NCI) din cadrul guvernului Statelor Unite, alte efecte ale canabinoizilor includ: activitate antiinflamatoare, prevenirea creșterii vaselor de sânge care alimentează tumori, combaterea virușilor cât și ameliorarea spasmelor musculare.

De altfel, și NCI recunoaște faptul că inhalarea canabisului duce la îmbunătățirea stării sufletești. Studiile lor demonstrează eficiența canabisului în ameliorarea simptomelor pacienților bolnavi de cancer, prevenind starea de vomă, stimulând apetitul, ameliorând durerile, ușurând somnul cât și prevenirea dezvoltării anumitor tipuri de tumori.

Alte studii despre tratarea cancerului cu ajutorul canabisului, care au avut rezultate promițătoare sunt:

 

 

  • Un studiu din 2004 asupra unor șoareci a demonstrat efectele benefice ale canabinoizilor în prevenirea inflamației colonului. De altfel, canabinoizii reduc riscul apariției cancerului la colon, existând și probabilitatea ca aceștia să ajute la tratarea acestui tip de cancer.

 

  • În 2011, American Association for Cancer Research (Asociația Americană de Cercetare a Cancerului a dezvăluit efectele benefice ale CBD-ului în tratarea cancerului la sân , acesta eliminând celulele canceroase, prezentând un impact negativ minuscul asupra celulelor normale. Când studiul a fost testat pe șoareci, CBD-ul a redus creșterea, numărul și extinderea tumorilor.

 

  • National Institute of Health a publicat un studiu în 2011, Cell Death & Differentiation care demonstrează cum THC-ul și JWH-015 (Un receptor cannabinoid), reduc viabilitatea celulelor canceroase când acestea se extind pe ficat. Canabinoizii s-au dovedit a fi eficienți în oprirea creșterii tumorilor și acumulărilor de fluide în abdomen. Aceste descoperiri pot îmbunătăți strategiile terapeutice pentru a menține cancerul la ficat sub control.

 

 

  • Conform National Cancer Institute (NCI), studiile preclinice demonstrează cum canabinoizii împiedică evoluția tumorilor. Aceștia distrugând celulele canceroase, protejând în același tmp celulele sănătoase. Canabinoizii și-au demonstrate abilitatea de a obstrucționa extinderea celulelor și a vaselor de sânge necesare pentru creșterea tumorilor. NCI de asemenea declară că într-un experiment în laborator asupra THC-ului a arătat capabilitatea acestuia de a distruge sau a deteriora celule canceroase. Când același experiment a fost aplicat pe șoareci, s-au confirmat efectele benefice pentru tratarea cancerului la plămâni și la sân.